Beter & Leuk
expositie

         

De opdracht

Beter & Leuk is een gezellige en gezonde lunchzaak in Amsterdam-Oost. Wij komen er geregeld om te lunchen of koffie te drinken met iets lekkers erbij. Ook bieden ze een podium voor ontwerpers en kunstenaars door hun lunchroom aan te bieden als expositieruimte. Beter & Leuk vroeg ons een keer bij hun te exposeren. Wij hebben daarvoor een expositie gemaakt die helemaal aansloot bij de sfeer en het concept van Beter & Leuk. 

Bij Beter & Leuk serveren ze vega, vegan en glutenvrij, dat betekent: veel groente! In onze beelden wilden wij daarom veel groente en fruit terug laten komen. Groente is, naast dat het gezond en lekker is, ook esthetisch een heel mooi product. Daarom kwamen wij met een ode aan de groente! Wij hebben verschillende beelden maakt door middel van fotografie, stempeltechnieken en fotobewerking. De beelden werden verkocht als prints en ansichtkaarten. In samenwerking met Beter & Leuk hebben we kaarten en posters vormgegeven, waarop een gezond recept is weergegeven.

Kleuren

kleuren-beter-en-leuk-expokleuren-beter-en-leuk-expo
icon-champignonicon-champignon

Ode aux l├ęgumes

icon-vijgicon-vijg

De labels

Voor de opening van de expositie ontwierpen wij een kleine goodiebag. Deze bestond uit een zelf gezaaid plantje -  tomaat, spaanse peper of rucola - in een gerecycled glazen potje. Aan elk potje hing een label met een bijpassend recept. Zo konden de plantjes ook echt gebruikt worden in de keuken! 

  • gallery-image
  • gallery-image
  • gallery-image
  • gallery-image