BlauMaschine
huisstijl

              

Het begin

 

Bij onze huisstijl zochten we een tijdloze stijl, die goed paste bij onze naam en waar wij als BlauMaschine voor staan. De naam BlauMaschine is een combinatie van twee onderdelen: 'Blau' is de kleur van Zwolle, waar wij zijn gevestigd en 'Maschine' staat voor het feit dat wij het ontwerpen en het ontwerpproces zien als een grote machine. Een machine brengt logica met zich mee, maar ook een zekere esthetische schoonheid, daarnaast kan een machine diverse processen vertegenwoordigen. Aan de hand van deze gedachte zijn we begonnen met schetsen maken voor onze huisstijl.

icon-inspiratie-blaumaschineicon-inspiratie-blaumaschine

Inspiratie

Aan het begin van een project zoeken we altijd inspiratie uit diverse bronnen, bijvoorbeeld internet en oude boeken. Voor dit project hebben we inspiratie gezocht in de wetenschappelijke en wiskundige hoek en in oude fotografieboeken.

De schetsfase


We waren voor ons logo op zoek naar een herkenbaar icoon voor BlauMaschine. Eerst experimenteerden we met letterlijke machines, later zijn we het gaan abstraheren naar een wiskundige vorm met diverse vlakken, die hetzelfde idee vertegenwoordigen als een letterlijke machine. Deze vlakken staan symbool voor de diverse creatieve vlakken waarop wij werkzaam zijn. Ook is deze vorm een symbool voor de logica én de verbeelding in ons vak: het is een logische vorm, maar ook de wereld van BlauMaschine.

  • gallery-image
  • gallery-image
  • gallery-image
  • gallery-image
  • gallery-image

Lettertypes

Het logo

BlauMaschine-logoBlauMaschine-logo

De visitekaartjes