Mistra
Future
Fashion

           

De opdracht

Mistra Future Fashion is een Deense organisatie die zich bezig houdt met duurzaamheid binnen de mode-industrie. MFF stond in 2014 op het CBS Science Festival te Kopenhagen. Hiervoor hebben wij een printcampagne ontworpen, die bestond uit banners, t-shirts en ansichtkaarten.

"Voor ons was het erg belangrijk dat deze campagne een natuurlijke en duurzame
look uitstraalde"

draaddraad

De enige restricties die Mistra aan ons gaf waren de huisstijlkleuren, verder werden wij compleet vrijgelaten. Voor ons was het erg belangrijk dat deze campagne een natuurlijke en duurzame look uistraalde. We hebben daarom gekozen voor handgemaakte illustraties gecombineerd met speelse composities. 

Kleuren

kleuren-mistrakleuren-mistra

De
illustraties

Om de natuurlijke look in de illustraties te bereiken, zijn we aan de slag gegaan met ecoline. De vlekken in de ecoline gaven de kleding een pure en levende uitstraling. De illustraties zijn vervolgens gebruikt  op de banners, de ansichtkaarten en de t-shirts. 

  • gallery-image
  • gallery-image
  • gallery-image
  • gallery-image

T-shirts

Er moesten twintig t-shirt opdrukken ontworpen worden, waarbij elk t-shirt een andere quote bevatte. Voor de opdruk hebben we gekozen voor een combinatie van drie verschillende lettertypes, waardoor we voor elk t-shirt een andere compositie konden creƫren.

Ansichtkaarten
 

De ansichtkaarten zijn in dezelfde stijl gemaakt als de banners. We hebben ze voorzien van een qr-code, die naar een online verslag over duurzaamheid in de modewereld werd gelinkt.

Deze film is gemaakt door SokFok Studio Londen